Overwaarde vrijmaken

Wanneer de marktwaarde van uw woning hoger is dan het bedrag van uw hypotheek, spreekt men van overwaarde. Deze overwaarde kan benut worden zonder dat u hoeft te verhuizen. Het vrijgekomen kapitaal kan dienen om uw inkomen te versterken, grote uitgaven te bekostigen, of om financiële steun te bieden aan uw kinderen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om uw woning te verduurzamen of aan te passen aan uw wensen.

Overwaarde ontstaat wanneer de actuele waarde van uw woning hoger is dan uw hypotheekbedrag. Stel dat uw huis bijvoorbeeld een marktwaarde van €400.000 en uw hypotheekbedrag bedraagt €350.000, dan is er sprake van een overwaarde van €50.000.

Indien u overweegt om uw woning te verkopen en te verhuizen naar een goedkopere woning, wordt de overwaarde op uw rekening gestort. Als u echter niet wilt verhuizen, bestaan er alternatieve vormen (welke de reguliere banken niet in hun pakket hebben) om een deel van de overwaarde van uw woning op te nemen terwijl u er nog steeds in woont. Samen met ons team bij Hooghuys Vastgoed BV bespreken we graag met u welke optie het beste aansluit op uw wensen en behoeften.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en daarom begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Een team van vastgoedspecialisten staat altijd voor u klaar, van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. In de volgende stappen laten wij zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen wij een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen wij de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat wij alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. Wij willen u bedanken voor het genoten vertrouwen bij Hooghuys Vastgoed BV.