Overwaarde vrijmaken

Wanneer de waarde van uw huis hoger is dan je hypotheek, heeft u overwaarde. Deze overwaarde kan benut worden zonder te verhuizen. Het vrijgekomen geld kan dienen om uw inkomen aan te vullen, grote uitgaven te doen of financiële steun te bieden aan uw kinderen. Ook is het mogelijk om uw huis te verduurzamen of aan te passen.

Overwaarde ontstaat wanneer de marktwaarde van uw huis hoger is dan uw hypotheekbedrag. Stel dat uw huis bijvoorbeeld een waarde heeft van €400.000 en uw hypotheek bedraagt €350.000, dan is er sprake van een overwaarde van €50.000.

Als u ervoor kiest uw woning te verkopen en te verhuizen naar een goedkopere woning, wordt de overwaarde op uw rekening gestort. Wilt u echter niet verhuizen, dan bestaan er mogelijkheden om een deel van de overwaarde van uw huis op te nemen terwijl u er nog steeds in woont. Samen met ons team bij Hooghuys Vastgoed BV kunnen we bekijken welke optie het beste bij u past.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris, een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar. In de volgende stappen laten we zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen we een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen we de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat we alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. We willen u bedanken voor het genoten vertrouwen.