Huis verkopen en terughuren

Verkopen en terughuren is een optie waarbij u uw woning verkoopt, maar er toch blijft wonen. Als u in uw huidige woning wilt blijven en tegelijkertijd wilt profiteren van de overwaarde, kan dit een goede oplossing zijn. Het terughuren van uw woning kan zowel tijdelijk als permanent zijn, afhankelijk van uw eigen wensen. Hier wordt u alles uitgelegd over het proces van verkopen en terughuren van uw woning.

Huis verkopen en (tijdelijk) terughuren? Het idee om niet te hoeven verhuizen en toch te kunnen genieten van uw eigen huis is zeer aantrekkelijk. Kortom, u staat op het punt een nieuwe levensfase in te gaan. Een periode waarin u (tijdelijk) in uw woning wilt blijven en een hoger spaarsaldo gewenst is. Bent u klaar om de volgende stap te zetten? Dan kunt u uw huis alvast verkopen en later alleen nog de huur opzeggen. Dit geeft veel gemoedsrust.

Hoe werkt het?

Als u uw huis wilt verkopen zonder direct te verhuizen, kunt u ervoor kiezen om uw huis (tijdelijk) terug te huren. Met het geld dat u ontvangt, kunt u doen waar u zelf zin in heeft.

Afgelopen week bezocht ik een man en een vrouw die dachten ik wil mijn huis / woning  / woonhuis / appartement / horecapand en/of bedrijfspand snel verkopen. Zij hebben een eigen appartement, hun gezondheid laat wat te wensen over, maar ze hebben nog wel verlangens om er nog iets van te maken. Ze hebben jammer genoeg geen kinderen waar ze hun behoeftes en gedachtes mee kunnen delen. Ze hebben wel erfgenamen natuurlijk. Op de eerste plaats vroeg ik of ze wel een testament hebben en/of en dat is wat veel mensen niet weten een wilsbeschikking. Wat inhoud dat als een van de twee door ouderdom een hersenbloeding of iets dergelijks, niet meer geestelijk bekwaam is, een notariële volmacht te laten maken door de notaris dat de andere partij naar eer en geweten wel handels bekwaam is voor zichzelf en zijn of haar partner.

Bij deze familie had ik in ieder geval de indruk dat het vijf voor twaalf was om bovenstaande te regelen. Ik heb hen dan ook direct naar hun notaris gestuurd om een wilsbeschikking te regelen, wat essentieel is en bij veel mensen niet bekend. Vandaar dat ik het belangrijk vind dat u dit weet.

Ze wilde graag het appartement aan Hooghuys Vastgoed BV verkopen en van Hooghuys Vastgoed BV terughuren voor onbepaalde tijd.

Zolang als ze leefde en/of tot de tijd dat ze helaas naar een verzorgingshuis zouden gaan.

Ze waren zelf al bij hun eigen bank geweest om de hypotheek van de woning met vijftigduizend euro te verhogen. Dit zou namelijk makkelijk mogelijk moeten zijn want er zat maar tachtigduizend euro hypotheek op en het appartement is altijd in de huidige situatie tweehonderd vijftigduizend euro waard. Maar u raad het al de bank gaf niet thuis. De reden was hun hoge leeftijd. De bank gaat gewoon voorbij aan de overwaarde van het pand. De bank liep hierin geen enkel risico maar nee hoor, leeftijdsdiscriminatie vind ik.

Wij hebben toen het voorstel gedaan het appartement aan te kopen, een behoorlijke aanbetaling te doen op het appartement, zodat de dromen welke dit bejaard echtpaar nog wilde verwezenlijken uit konden komen. Het appartement blijft gewoon op naam staan van het bejaarde echtpaar. Over de aanbetaling hoeven ze geen rente en/of een andere vergoeding te betalen. Ze betalen slechts alleen een klein bedrag per maand aan hun eigen hypotheekbank (de hypotheek die ze reeds hadden). Ondertussen zijn ze al wel bij de notaris geweest en is op advies van Hooghuys Vastgoed BV een wilsbeschikking geregeld.

Onder het genot van een kop koffie heb ik afscheid genomen van dit echtpaar. En dan is het mooie dat mevrouw tegen me zei: “Het is een pak van mijn hart dat nu alles zo goed geregeld is”. Zo zie je maar als je denkt ik wil ik wil mijn huis / woning  / woonhuis / appartement / horecapand en/of bedrijfspand snel verkopen, neem dan contact op met Hooghuys Vastgoed BV.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris, een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar. In de volgende stappen laten we zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen we een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen we de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat we alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. We willen u bedanken voor het genoten vertrouwen.