Huis verkopen en terughuren

Verkopen en terughuren is een optie waarbij u uw woning verkoopt, maar er toch blijft wonen. Als u in uw huidige woning wilt blijven en tegelijkertijd wilt profiteren van de overwaarde, kan dit een aantrekkelijke oplossing zijn. Het terughuren van uw woning kan zowel tijdelijks als permanent zijn, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Hier leggen wij het proces uit van het verkopen en terughuren van uw woning.

Huis verkopen en (tijdelijk) terughuren? Het idee om niet te hoeven verhuizen en toch te kunnen blijven genieten van uw eigen huis is zeer aantrekkelijk. Wellicht staat u op het punt een nieuwe levensfase in te gaan, waarin u (tijdelijk) in uw huidige woning wilt blijven wonen en waar een hoger spaarsaldo gewenst is. Bent u klaar voor de volgende stap? In dat geval kunt u overwegen om uw huis te verkopen en later alleen nog de huur op te zeggen. Dit kan u gemoedsrust bieden.

Hoe werkt het?

Indien u uw woning wilt verkopen zonder direct te verhuizen, heeft u de optie om uw woning (tijdelijk) terug te huren. Met het geld dat u ontvangt, heeft u de vrijheid om het te besteden zoals u dat wenst.

In onderstaande delen wij graag een ervaring met u. Dit is een voorbeeld wat laat zien dat ons team van vastgoedspecialisten de klant helpt, ondersteund en begeleid van het begin tot het eind van het verkoopproces.

Registermakelaar, Dennis Verstralen van Hooghuys Vastgoed BV heeft veel van deze situaties meegemaakt en daarin altijd een passende en succesvolle oplossing geboden. Onlangs had hij een echtpaar bezocht dat de wens had om hun appartement snel te verkopen. Zij bezaten een eigen appartement, maar hun gezondheid liet wat te wensen over, en ze hadden nog dromen die ze wilden verwezenlijken. Ze hadden jammer genoeg geen kinderen waar ze hun behoeftes en gedachten mee konden delen. Wel hadden ze erfgenamen. Allereerst vroeg Dennis Verstralen aan het echtpaar of ze een testament hadden. Dat is wat veel mensen niet weten, een wilsbeschikking. Het laten vastleggen van een notariële volmacht door de notaris is essentieel. Een notariële volmacht zorgt ervoor dat is vastgelegd dat de partner of nabestaande naar eer en geweten handels bekwaam is voor zichzelf en zijn/haar (reeds overleden) partner.

Dennis Verstralen had spijtig genoeg de indruk dat het echtpaar weinig tijd over had om bovenstaande te regelen. Hij heeft het echtpaar dan ook direct naar hun notaris doorverwezen voor het regelen van de wilsbeschikking. Het echtpaar wou het appartement graag aan Hooghuys Vastgoed BV verkopen en vervolgens terughuren voor onbepaalde tijd, zo lang als zij leefden en/of tot de tijd dat zij naar een verzorgingshuis zouden gaan.

Het echtpaar was zelf al bij de bank geweest om de hypotheek van de woning met vijftigduizend euro te verhogen. Normaal gesproken zou dit makkelijk mogelijk moeten, want er zat maar tachtigduizend euro hypotheek op het appartement. Daarnaast is het appartement altijd in de huidige situatie tweehonderd vijftigduizend euro waard. Mogelijk raad u het al. De bank gaf niet thuis. De reden was de hoge leeftijd van het echtpaar. De bank ging in dit geval gewoon voorbij aan de overwaarde van het pand, terwijl het geen enkel risico liep.

Dennis Verstralen heeft vervolgens het voorstel gedaan het appartement aan te kopen van het echtpaar, een behoorlijke aanbetaling te doen op het appartement, zodat de dromen welke dit echtpaar nog wilde verwezenlijken uit konden komen. Het appartement bleef tevens op de naam staan van het echtpaar. Daarbovenop hoeven ze geen rente en/of een andere vergoeding te betalen over de aanbetaling. Ze betalen slechts een klein bedrag per maand aan hun eigen hypotheekbank (de hypotheek die ze reeds hadden). Ondertussen waren ze al wel bij de notaris geweest en is op advies van Hooghuys Vastgoed BV een wilsbeschikking geregeld.

Ten slotte had Dennis Verstralen onder het genot van een kop koffie afscheid genomen van het echtpaar. De mevrouw had nog tegen hem gezegd: “Het is een pak van mijn hart dat nu alles zo goed geregeld is”. Dat is precies waar wij voor staan als Hooghuys Vastgoed BV. Wij snappen dat het verkopen van uw huis een spannende en belangrijke stap is. Daarom begeleiden wij u graag tijdens het gehele verkoopproces.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en daarom begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Een team van vastgoedspecialisten staat altijd voor u klaar, van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. In de volgende stappen laten wij zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen wij een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen wij de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat wij alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. Wij willen u bedanken voor het genoten vertrouwen bij Hooghuys Vastgoed BV.