Mijn bedrijfspand verkopen

Soms bereikt u als verkoper van uw bedrijfspand een respectabele leeftijd en vindt u dat het mooi geweest is. Het kan zo zijn dat er binnen uw eigen familie geen geschikte kandidaat is en/of dat het lastig blijkt te zijn om een (geschikte) koper te vinden voor uw bedrijf. Indien u er wel in slaagt een koper te vinden die interesse heeft om zowel uw bedrijf als uw bedrijfspand over te nemen, botst u vaak op het feit dat de hypotheekbanken in vrijwel ieder geval niet meewerken aan bedrijfsmatige hypotheekaanvragen voor startende kopers.

In dat geval stuit u op twee problemen:

  1. U kunt uw bedrijf niet verkopen.
  2. U kunt uw bedrijfspand niet verkopen.

Desalniettemin wilt u na jaren van hard werken genieten van uw welverdiende pensioen. Hier bieden wij een passende oplossing. U kunt uw bedrijf verkopen, en wij zijn bereid om uw bedrijfspand aan te kopen, met de intentie om dit te verhuren aan de persoon die uw bedrijf overneemt. Op die manier kunt u alsnog zorgeloos van uw pensioen genieten.

Hooghuys Vastgoed BV is ook bereid om de coördinatie te verzorgen tussen de koper en uw bedrijf en de nieuwe huurder. Dit alles is voor u volledig kosteloos, en u kunt vertrouwen op meer dan veertig jaar ervaring van een van onze geregistreerde makelaars. Als dit u aanspreekt, vul dan het invulformulier op onze website in. Wilt u liever bellen? Dan zijn we ook telefonisch bereikbaar via 040-2123030 of stuur een Whatsapp bericht. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

U kunt erop vertrouwen dat wij uw aanvraag zeer professioneel, deskundig en met uiterste discretie behandelen. Omdat het vaak een gevoelskwestie is, is een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij uw bedrijf van essentieel belang. Veel ondernemers hebben reeds gebruikgemaakt van de diensten van Hooghuys Vastgoed BV om hun bedrijf te verkopen en de inventaris en bedrijfsvoering over te dragen aan de opvolger. Kortom, als u op zoek bent naar deskundige, betrouwbare begeleiding bij de afwikkeling van uw onderneming, staat Hooghuys Vastgoed BV voor u klaar. Dit alles gebeurt kosteloos en met als doel het gewenste resultaat te behalen: de verkoop van uw bedrijf, terwijl Hooghuys Vastgoed BV het onroerend goed overneemt. Op verzoek kunnen uw eigen accountant en notaris bij dit proces betrokken worden.

Kies voor zekerheid en een betrouwbare partner in dit traject. Kies voor Hooghuys Vastgoed BV. Wij garanderen persoonlijke aandacht, discretie en betrouwbaarheid. We hopen op een vruchtbare samenwerking, met als doel een goed en eerlijk resultaat.

Hooghuys Vastgoed BV begrijpt uit ervaring maar al te goed dat deze transactie voor veel ondernemers om diverse redenen geen eenvoudige beslissing is. Vaak treffen we cliënten die door jarenlang hard werken een bloeiend bedrijf hebben opgebouwd. Hun kinderen hebben geen interesse om het bedrijf voort te zetten, en het besluit om het bedrijf over te dragen aan een derde is niet gemakkelijk te nemen. Toch bereiken ondernemers vaak een punt waarop ze willen genieten van hun oude dag, en ze realiseren zich dat het lichaam niet eeuwig kan blijven doorwerken. Tegelijkertijd vallen er om hen heen dierbaren weg, wat hen doet nadenken over de prioriteiten in het leven. Waarom nog zo hard werken? Voor wie?

Als u eenmaal de beslissing heeft genomen om uw bedrijfspand te verkopen, komt u mogelijk in aanraking met het feit dat de hypotheekbank niet altijd bereid is om de financiering van de nieuwe koper van uw bedrijf te ondersteunen. Door de scheiding tussen het bedrijfsgedeelte en het vastgoedgedeelte kunnen wij vaak toch tot een transactie komen. Daarom raden wij u ten zeerste aan om contact op te nemen met Hooghuys Vastgoed BV wanneer u overweegt om uw bedrijfspand te verkopen.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en daarom begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Een team van vastgoedspecialisten staat altijd voor u klaar, van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. In de volgende stappen laten wij zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen wij een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen wij de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat wij alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. Wij willen u bedanken voor het genoten vertrouwen bij Hooghuys Vastgoed BV.