Duurzaamheid

Speelt u met de gedachten om uw woonhuis of bedrijfspand te verduurzamen? Dan kan ik u zeggen dat dit een goed idee is. Te meer, omdat de overheid hierop inspeelt om je nog net niet te verplichten. Echter in de toekomst en die is vaak dichterbij dan je denkt, zal het transformeren van de traditionele verwarmingselementen zoals de huidige cv-ketel vervangen worden. We zullen zelfs helemaal van het gas af moeten. Niet alleen dat de overheid dit u mogelijk op gaat leggen, maar de banken doen daar ook nog een schepje bovenop, indien u een hypotheekaanvraag indient bij de aankoop van een woonhuis.

In het geval van een laag energielabel gaan banken steeds meer over tot het beperken van het hypotheekbedrag. Het is dus niet alleen belangrijk voor uzelf om in een bestaande situatie van uw woning te gaan verduurzamen in allerlei nieuwe vormen, zoals o.a. zonnepanelen, warmtebronnen welke u nu al direct resultaat biedt. Uiteraard is daar een investering mee gemoeid, maar deze verdiend u op termijn terug. En ook zeker wanneer u uw woning in de toekomst gaat verkopen. Steeds meer aspirant kopers letten op de isolatiewaarde van de woning en zeker op het energie certificaat. Het is namelijk zo, dat als dat certificaat een goede letter heeft, bijvoorbeeld letter A, dan is het verkrijgen van een hypotheek niet meer zo moeizaam indien het inkomen van de koper voldoende is en de koper geen BKR registratie heeft.

Het is mijn advies dan ook indien u in de gelegenheid bent en de financiële draagkracht heeft, om uw woning te verduurzamen. Ik beveel mijn bovenstaande advies dan méér dan ook aan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om bovenstaande zelf te financieren, vraag dan eerst een offerte aan m.b.t. de verduurzaamheid van uw woning. Bekijk dan opnieuw wat u zelf aan eigen middelen kunt inbrengen en neem daarna contact op met Hooghuys Vastgoed BV. Wij kunnen u indien gewenst snel helpen met het ontbrekende financiële gedeelte. Dit alles op geheel vrijblijvende basis en zonder kosten.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en daarom begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Een team van vastgoedspecialisten staat altijd voor u klaar, van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. In de volgende stappen laten wij zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen wij een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen wij de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat wij alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. Wij willen u bedanken voor het genoten vertrouwen bij Hooghuys Vastgoed BV.