Executieverkoop voorkomen

Hooghuys Vastgoed BV is ruim 40 jaar actief bij de directe aankoop van uw woning  / woonhuis / appartement / horecapand en/of bedrijfspand.

Ook als uw woning op een executieveiling dreigt te komen of als er al een aanschrijving is dat uw woning op de executieveiling gaat komen. Dan wist Hooghuys Vastgoed BV in meer dan 80% van deze situaties de executieveiling te voorkomen. Door het vastgoed aan te kopen van de bank welke voornemens was te gaan veilen. Zodat de eigenaar het terug kon huren van Hooghuys Vastgoed BV zo voorkomt u uw executieveiling in het openbaar en een uitzetting uit de woning door de deurwaarder. In deze uitzonderlijke situatie heeft Hooghuys Vastgoed BV voor u een accurate en uit ervaring betrouwbare, discrete oplossing.

Als u zich in bovengenoemde situatie bevind slaan meestal alle stoppen bij u door u wilt de Executieveiling voorkomen.

De situatie kan ontstaan zijn door:

Echtscheiding / beëindiging van uw relatie, overlijden van uw partner, het verlies van inkomen doordat uw bedrijf failliet is of dat uw werkgever failliet gaat, door ziekte of anderszins. In de meeste situaties die wij tegenkomen is het nog eens niet de schuld van degene die het overkomt, maar komt het door omstandigheden.

Ze zijn door welke omstandigheid ook even vier maanden achter bij de bank met de maandelijkse betaling en de bank neemt direct maatregelen.

De bank zit namelijk heel kort op achterstanden bij hun cliënten. Schrijven in bovengenoemde situaties direct een aangetekende brief dat u de achterstand ineens in zijn geheel in moet lossen. Dat is voor de meeste mensen die in bovengenoemde situatie zitten en een Executieveiling willen voorkomen natuurlijk niet mogelijk want anders was je wel gewoon bij met betalen.

Maar als u naar uw eigen bank gaat dan is uw adviseur er in één keer niet meer voor u want dan wordt er al gauw gezegd wij kunnen niets voor u betekenen want uw hypotheek ligt niet meer bij ons op kantoor maar bij bijzonder beheer.

Als u naar bijzonder beheer belt, een brief of email stuurt om uw Executieveiling te voorkomen, dan is de bank meestal niet thuis. Want uit mijn werkervaring via Hooghuys Vastgoed BV, hebben we gemerkt dat de medewerkers van bijzonder beheer bij de bank er op de voorhand al vanuit gaan dat u toch niet betaald. Dat u enkel probeert uitstel te krijgen, zodat de veiling en de uitzetting geen doorgang vinden.

Deze mensen hebben een instinkt van wantrouwen en zoeken niet graag naar een gepaste oplossing. Hier kun je een dozijn advocaten op zetten maar ook bij de rechtbank trek je als eigenaar van het pand wanneer je betalingsachterstand hebt van je hypotheek in de meeste gevallen aan het kortste eind.

Dat kost je alleen maar extra geld aan advocaten en anderszins.

Als je een rechtsbijstand verzekering hebt wijzen het bovenstaande meestal af omdat de rechtsbijstand geen heil ziet om de executieveiling te voorkomen.

Echter, heeft Hooghuys Vastgoed BV meerdere executieveilingen zien te voorkomen. Door de juiste werkwijze toe te passen. Dit is moeilijk te omschrijven omdat het vaak ingewikkelde en individuele situaties zijn waarin een veiling te voorkomen is.

Laatst was ik nog bij een cliënt, dit was een mevrouw in Eindhoven met drie kindjes op de bank. Haar man was werken, ze zei tegen mij dat ze altijd werkzaam geweest was in de thuiszorg, maar door omstandigheden bijna 5 maanden geen salaris gehad heeft in verband met haar ziektebeeld. Ze was namelijk compleet door haar rug gegaan en zij had een flex-contract, als je niet kunt werken, dus geen inkomen. Dan raak je al snel achterop als je een hypotheek hebt afgesloten gebaseerd op 2 inkomens.

Maar gelukkig voor deze mevrouw (familie) was er licht aan de horizon. Deze mevrouw was van haar kwaal af en had alweer een nieuwe baan. Maar de bank vertrouwde het niet. Dat is ook moeilijk in te schatten voor een bankmedewerker die u alleen aan de telefoon heeft en zegt u bent 5 maanden achter met hypotheekbetaling en verder geen stappen onderneemt. In dit geval was het de ABN Amro Bank. Gelukkig ken ik de directeur van het hoofdkantoor in Eindhoven. Ik heb hem bovengenoemde situatie uitgelegd en eens gevraagd als hij het verhaal niet vertrouwd of hij eens twee bank employees langs wilde sturen bij deze mevrouw met drie kinderen op de bank en een overwaarde van twintigduizend euro op haar huidige hypotheek. Dat de bank met circa zesduizend euro achterstand geen enkel risico loopt. Zeker niet nu deze mevrouw weer vast werk heeft.

Gelukkig pakte deze bankdirecteur het verhaal positief op. Hij heeft direct de executieveiling voorkomen door deze in te trekken. Deze mevrouw en haar man hebben de achterstand ingelopen en wonen nog steeds met hun gezin zorgeloos in de woning.

Er was dus helemaal geen executieveiling van belang maar bij bijzonder beheer kwamen we er niet door.

Voor Hooghuys Vastgoed BV was het commercieel gezien geen winstgevend verhaal maar wel een vreugdevolle en vruchtbare positieve ontwikkeling voor deze familie. Want Hooghuys Vastgoed BV kreeg als waardering van de familie een vette bos bloemen op kantoor. Sommige dingen zijn nu eenmaal niet te koop met geld, maar inzet en waardering geeft vreugde in je leven en in je werk.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris, een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar. In de volgende stappen laten we zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen we een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen we de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat we alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. We willen u bedanken voor het genoten vertrouwen.