Executieverkoop voorkomen

Met meer dan 40 jaar ervaring is Hooghuys Vastgoed BV toegewijd aan de directe aankoop van diverse vastgoedtypen, waaronder woningen, woonhuizen, appartementen, horecepanden en bedrijfspanden.

Wanneer uw woning dreigt te belanden op een executieveiling of als u al een kennisgeving heeft ontvangen over een naderende veiling, kan Hooghuys Vastgoed BV in meer dan 86% van deze gevallen een effectieve oplossing bieden. Wij bereiken dit door het vastgoed aan te kopen van de bank, die oorspronkelijk van plan was te veilen. Dit stelt u in staat om uw woning terug te huren van Hooghuys Vastgoed BV, en voorkomt publieke executieveilingen en uitzettingen door de deurwaarder. In deze uitzonderlijke situaties staat Hooghuys Vastgoed BV garant voor een nauwkeurige, betrouwbare, en discrete oplossing.

In de situaties die wij tegenkomen, slaan doorgaans alle alarmbellen bij de betrokkenen aan. Dergelijke situaties ontstaan door omstandigheden zoals echtscheiding, het beëindigen van een relatie, het overlijden van een partner, inkomensverlies door bedrijfs- of werkgeversfaillissement, ziekte, en andere factoren. In de meeste gevallen is de betrokkene niet zelf schuldig aan de situatie, maar wordt deze gedreven door externe factoren.

Vaak ontstaan deze problemen wanneer iemand enkele maanden achterloopt met de maandelijkse hypotheekbetalingen, bijvoorbeeld vanwege inkomensverlies. In zulke situaties neemt de bank doorgaans direct maatregelen. Banken zijn uiterst streng als het gaat om betalingsachterstanden en sturen in dergelijke gevallen onmiddellijk een aangetekende brief waarin wordt geëist dat de volledige achterstand onmiddellijk wordt opgelost. Dit is voor de meeste mensen in dergelijke situaties echter onhaalbaar, anders zouden ze niet achterlopen.

Hoewel deze situaties complex en individueel van aard zijn, heeft Hooghuys Vastgoed BV in vele gevallen executieveilingen weten te voorkomen door een effectieve aanpak te hanteren.

In onderstaande delen wij graag een ervaring met u. Dit is een voorbeeld wat laat zien dat ons team van vastgoedspecialisten de klant helpt, ondersteund en begeleid van het begin tot het eind van het verkoopproces.

Registermakelaar, Dennis Verstralen van Hooghuys Vastgoed BV had onlangs het genoegen om een cliënt te ontmoeten, een dame in Eindhoven met drie kinderen. Haar man was aan het werk en zelf was ze altijd werkzaam geweest in de thuiszorg. Door omstandigheden had ze echter bijna vijf maanden lang geen inkomen ontvangen vanwege gezondheidsproblemen. Ze was volledig hersteld, maar had een flexibel arbeidscontract. Wanneer ze niet werkte, betekende dat ook geen inkomsten. Het was begrijpelijk dat ze snel in de problemen kwam, vooral omdat ze een hypotheek had afgesloten op basis van twee inkomens.

Gelukkig brak er een lichtpuntje aan voor deze dame en haar gezin. Ze had haar gezondheid terug en had alweer een nieuwe baan gevonden. De bank echter bleef wantrouwig. Het is begrijpelijk dat het voor een bankmedewerker, die u alleen aan de telefoon spreekt en hoort dat u vijf maanden achterloopt met hypotheekbetalingen zonder verdere details, lastig is om de situatie volledig in te schatten. In dit geval ging het om de ABN Amro Bank. Gelukkig had Dennis Verstralen contacten bij het hoofdkantoor in Eindhoven, waaronder de directeur zelf. Hij had de situatie uitgelegd en voorgesteld dat ze enkele bankmedewerkers langs zouden sturen om persoonlijk kennis te maken met deze dame, die met haar drie kinderen op de bank zat. De waarde van haar huis overtrof haar hypotheekschuld met twintigduizend euro, terwijl de betalingsachterstand slechts ongeveer zesduizend euro bedroeg. Er was dus geen enkel risico voor de bank, zeker niet nu deze dame weer vast werk had gevonden. De bankdirecteur reageerde positief op het voorstel. Hij had onmiddellijk de executieveiling geannuleerd. De dame en haar man hebben de betalingsachterstand ingelopen en wonen nog steeds zorgeloos met hun gezin in hun woning.

Hoewel dit specifiek geval vanuit commercieel oogpunt niet bijzonder winstgevend was voor Hooghuys Vastgoed BV, was het desalniettemin een bron van grote vreugde en een positieve ontwikkeling voor dit gezin. Als waardering voor onze inspanningen ontvingen wij een prachtige bos bloemen van de familie. Soms zijn er dingen die niet in geld zijn uit te drukken, maar de toewijding en waardering die wij wederzijds ontvangen geven diepe voldoening in ons werk en in ons leven.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en daarom begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Een team van vastgoedspecialisten staat altijd voor u klaar, van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. In de volgende stappen laten wij zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen wij een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen wij de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat wij alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. Wij willen u bedanken voor het genoten vertrouwen bij Hooghuys Vastgoed BV.