Huis verkopen zonder makelaar

Indien uw woning momenteel bij een makelaar te koop staat en deze geen succes boekt in de verkoop, biedt Hooghuys Vastgoed BV u de mogelijkheid om uw huis te verkopen zonder makelaar. U kunt vrijblijvend en kosteloos contact met ons opnemen. Als u een particuliere verkoper bent en Hooghuys Vastgoed BV besluit om uw woning daadwerkelijk aan te kopen, zullen wij de kosten met uw makelaar afhandelen, waardoor u geen verdere kosten voor de aan- en verkoop hoeft te dragen.

Kortom, als u op zoek bent naar 100% zekerheid en overweegt uw huis zonder makelaar te verkopen, aarzel dan niet om geheel vrijblijvend contact met Hooghuys Vastgoed BV op te nemen. U kunt ons bereiken via het aangegeven invulformulier op de website of telefonisch op 040-2123030 of stuur een Whatsapp bericht. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk beantwoorden. Wat kunt u van ons verwachten? Binnen 24 uur bieden wij u een passende oplossing aan, volledig kosteloos.

Het verschil tussen Hooghuys Vastgoed BV en een reguliere makelaar is als volgt. Hooghuys Vastgoed BV koopt uw woning rechtstreeks aan, zoals eerder beschreven, wat betekent dat u geen makelaarskosten hoeft te betalen. Bij de traditionele makelaar komt deze bij u langs en zet de woning te koop. De activiteit van makelaars kan variëren; bovendien zijn ze vaak niet beschikbaar op zaterdag en/of zondag. Daarnaast is het cruciaal hoe kredietwaardig de cliënt van de makelaar is. Indien de makelaar met een potentiële koper bij u langskomt en deze wellicht één, twee of zelfs drie keer terugkomt voor bezichtigingen, en er uiteindelijk overeenstemming wordt bereikt over de prijs, zal de makelaar een koopovereenkomst opstellen. De koper heeft wettelijk gezien een bedenktijd van drie werkdagen. Dit houdt in dat de potentiële koper, na het ondertekenen van de koopakte op donderdag, zonder opgaaf van reden en zonder kosten tot maandag kan besluiten om wel/niet door te gaan met de aankoop. Als u alles bij elkaar optelt en al meerdere bezichtigingen met de makelaar en zijn cliënt hebt gehad, en u was al in de veronderstelling dat uw woning was verkocht, kan het intrekken van de aankoop zonder opgaaf van reden en zonder kosten een grote teleurstelling zijn. U moet dan weer helemaal opnieuw beginnen.

Dit is nog de meest gunstige situatie. In elke koopakte via een makelaar komt namelijk een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek voor een particuliere koper. Deze termijn bedraagt meestal twee maanden. Als de cliënt van de makelaar (de koper) de hypotheek niet krijgt, waarop u als verkoper geen invloed heeft, wordt de koopovereenkomst alsnog ontbonden. Sommige makelaars rekenen in dat geval nog steeds makelaarskosten, omdat er een koopovereenkomst tot stand is gekomen, ondanks het feit dat er geen verkoop is gerealiseerd. U kunt dan alsnog een aanzienlijk bedrag verschuldigd zijn, vaak tussen één en twee procent van de overeengekomen koopprijs, zonder dat er daadwerkelijk een succesvolle verkoop heeft plaatsgevonden.

Gelukkig gebeurt dit niet elke dag, aangezien makelaars de plicht hebben om de financiële haalbaarheid van de koper te toetsen, maar in de praktijk komen wij dit nog steeds vaak tegen. Deze situatie kan ernstige gevolgen voor u hebben, met name als u al een nieuwe woning heeft gekocht als gevolg van de verkoop van uw huidige woning. Om uzelf te beschermen tegen onzekerheden en eventuele ontbindende voorwaarden, kunt u overwegen uw huis zonder makelaar te verkopen en te kiezen voor zekerheid met Hooghuys Vastgoed BV.

Wij kopen uw woning direct aan, zonder makelaarskosten, zelfs als u al een eigen makelaar heeft ingeschakeld. Hooghuys Vastgoed BV biedt geen wettelijke bedenktijd, aangezien het een zakelijke transactie betreft. Onze overeenkomsten bevatten geen ontbindende voorwaarden voor het verkrijgen van een hypotheek. Wij betalen u direct tien procent van de koopsom. Hooghuys Vastgoed BV heeft een reputatie van meer dan veertig jaar als een betrouwbare en gewaardeerde partner in de vastgoedmarkt. Het is daadwerkelijk mogelijk om uw huis te verkopen zonder makelaar en te profiteren van de zekerheid die Hooghuys Vastgoed BV biedt.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en daarom begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Een team van vastgoedspecialisten staat altijd voor u klaar, van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. In de volgende stappen laten wij zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen wij een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen wij de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat wij alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. Wij willen u bedanken voor het genoten vertrouwen bij Hooghuys Vastgoed BV.