Huis verkopen uit erfenis

Wat te doen als er meerdere erfgenamen zijn bij de verkoop van een huis. Het is verstandig om bij overlijden één van de erfgenamen een volmacht te geven voor de afwikkeling van de verkoop van een huis. Of om een executeur testamentair te benoemen, dit kan veel problemen voorkomen. Maar al te vaak hoor je dat niet alle neuzen dezelfde kant op staan binnen de familie wanneer een huis verkopen uit erfenis zich aandient. Vaak hoor je dan ook het ongerief en er ontstaat zelfs ruzie binnen de familie.

Ze noemen het in de meeste gevallen binnen de familie, dat degene die van de koude kant zijn het moeilijkst kunnen doen. Dit kunt u voorkomen door bij leven een executeur testamentair aan te wijzen in uw testament. Dan is bijvoorbeeld niet van iedereen een handtekening nodig bij de verkoop van de ouderlijke woning. Regel dit dus bij leven bij een notaris middels een testament.
Mocht u het bovenstaande niet geregeld hebben en u zit toch met het dilemma dat u binnen de familie een huis wenst te verkopen uit erfenis, dan zijn er toch nog wel mogelijkheden, maar deze duren jammer genoeg iets langer.

Hooghuys Vastgoed BV heeft ervaring met een huis verkopen uit erfenis tevens werkt Hooghuys Vastgoed BV hieromtrent samen met een erkend notariskantoor en kan u geheel kosteloos en vrijblijvend van dienst zijn.

Hooghuys Vastgoed BV koopt inderdaad elke vorm van vastgoed uit een nalatenschap dus huis verkopen uit erfenis. Van belang is dat u zich hierin goed laat begeleiden, kies daarom voor 100% zekerheid. Kies voor Hooghuys Vastgoed BV voor een directe verkoop via uw eigen notaris en/of de notaris die de boedel onder zich heeft van de erfgenamen. Dan kunt u er zeker van zijn dat na de verdeling en na de verkoop van het vastgoed aan Hooghuys Vastgoed BV de familie in alle opzichten en zonder ruzie verder kan gaan. Het is al precair genoeg om na het overlijden van uw ouders of familielid het vastgoed te moeten verkopen.

U mag van Hooghuys Vastgoed BV verwachten dat wij met een dergelijke aanbieding respectvol omgaan en de privacy hiervan zullen waarborgen.
Naast het bovenstaande bied Hooghuys Vastgoed BV u ook nog het gemak dat u de woning niet geheel leeg dient op te leveren. Wat inhoud dat u, nadat u alle dierbare spullen verdeeld heeft het restant gewoon in de woning kunt achterlaten.

Hooghuys Vastgoed BV werkt onder andere samen met een kringloopwinkel, laat het overtollige, dus de voor u niet bruikbare inboedel, ophalen. Haalt indien nodig de vloerbedekking, gordijnen en overige andere zaken uit de woning. Vaak is het tuinonderhoud ook dringend nodig. Al deze zaken, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken, deze worden in overleg met u als verkopende familie zonder kosten en zonder aansprakelijkheid voor de verkopers door Hooghuys Vastgoed BV en/of een door Hooghuys Vastgoed BV aan te wijzen derde opgeruimd.

Omdat u als derde (verkoper uit erfenis) niet in de woning heeft gewoond behoeft u niet alle ins en outs van de woning te kennen. Dus gebreken van de woning, wel of niet bekende erfdienstbaarheden. In de koopovereenkomst komt duidelijk te staan dat u als verkoper geen enkele aansprakelijkheid heeft omtrent de onderhoudstoestand van het verkochte omdat u er zelf niet in gewoond heeft. Hooghuys Vastgoed BV, daarvan mag u verwachten dat het een professioneel bedrijf is die de aansprakelijkheid van het verkochte voor 100% op zich neemt. Dit is in tegenstelling als u de woning aan een particulier verkoopt. Dan kunt u voor het bovenstaande namelijk wel aansprakelijk gesteld worden.

Kortom als u zekerheid wilt hebben omtrent huis verkopen uit erfenis zonder zorgen, kies dan voor Hooghuys Vastgoed BV. Wij bevelen ons meer dan aan in bovengenoemde situatie.

Wilt u direct uw huis verkopen?
Ontvang binnen 24 uur een GRATIS bod!

Het verkopen van uw woning kan een spannende en belangrijke stap zijn. Bij Hooghuys Vastgoed BV begrijpen we dat en begeleiden we u graag tijdens het gehele verkoopproces. Van het maken van een afspraak tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris, een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar. In de volgende stappen laten we zien hoe we te werk gaan.

1. Afspraak maken

Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Een team van vastgoedspecialisten staat voor u klaar om u te helpen bij het verkopen van uw woning.

2. Prijsvoorstel

Na ons gesprek zullen we een gedetailleerd prijsvoorstel voor u opstellen.

3. Voorstel akkoord

Indien u akkoord gaat met ons prijsvoorstel, zullen we de details van de transactie verder met u bespreken en uitwerken.

4. Overeenkomst

Nadat we alle details hebben besproken en u akkoord gaat met ons voorstel, zal de koopovereenkomst worden opgesteld voor ondertekening.

5. Notaris

Voor een zorgvuldige afhandeling van de verkoop zullen we samenwerken met een betrouwbare notaris.

6. Woning verkocht

Gefeliciteerd! Uw woning is onherroepelijk verkocht. We willen u bedanken voor het genoten vertrouwen.